Werken bij Groep Ubuntu x 8K

Medewerkers zijn de motor van onze organisatie en cruciaal om onze missie en doelstellingen te realiseren en onze eigen waarden en visie uit te dragen. Gemotiveerde, geëngageerde en betrokken medewerkers zijn dé voorwaarde voor tevreden cliënten en klanten, iets wat we hoog in het vaandel dragen.

Daarom investeren we in medewerkers en hebben we een degelijk onderbouwd, modern en performant HR-beleid. Dit beleid is gericht op permanente groei en ontwikkeling, duurzame relaties, kansen om mee te ondernemen, betrokkenheid, mede-eigenaarschap en het welzijn van de medewerker.

Kortom, je werkt niet voor Groep Ubuntu x 8K, maar maakt er deel van uit.

Je kan steeds spontaan solliciteren bij Leen Vandenhende, HR-coördinator van Groep Ubuntu x 8K via ons invulformulier onderaan de pagina.

Interesse in vrijwilligerswerk of een stage?

Klik hier voor meer informatie


 

Vacature psychologisch consulent

Voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel.

Voor ons dagbestedingscentrum Wissel in Kortrijk zijn we op zoek naar een m/v psychologisc consulent voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Solliciteren kan tot en met 18 februari 2019. Interesse? Alle informatie kan je in de vacature vinden. We verzekeren een vlotte en vertrouwelijke aanpak van je kandidatuur.

 


 

Jij als persoon

Wie je ‘bent’ is belangrijker dan wat je ‘kent’. Wij hechten meer belang aan wie je bent als persoon, dan wat je al kent of kan. Wie je bent als persoon, jouw persoonlijke visie en waarden, bepalen in grote mate jouw gedrag, of je past binnen onze organisatie en goed zal functioneren binnen een specifieke functie.

Gedragscompetenties vormen daarom de basis voor onze aanwerving en ontwikkeling van medewerkers. We geloven dat wie de juiste attitude heeft, de kennis kan aanleren en de toepassing onder de knie kan krijgen en niet omgekeerd. Dit garandeert tegelijkertijd een diversiteitsbeleid. Door te focussen op gedragscompetenties, komen we los van, leeftijd, geslacht, afkomst of beperking én zelfs diploma.


 

Jij als mede-eigenaar

Wij zien elke medewerker op zijn niveau eigenaar binnen zijn job en mede-eigenaar van het team en de organisatie. Eigenaarschap betekent dat de medewerker zelf verantwoordelijk is voor de eigen resultaatsgebieden, maar ook medeverantwoordelijk voor deze van het team en de ruimere organisatie. Daarom geven wij medewerkers én teams voldoende autonomie.

We creëren jobs waarin er een goed evenwicht is tussen de taakeisen en de regelmogelijkheden. We verwachten veel en dagen medewerkers uit,  maar geven in dezelfde verhouding de kans om zoveel als mogelijk zelf het werk te regelen. Op die manier kan je zelf werkstrategieën ontwikkelen, jouw talenten maximaal benutten en geven we ondernemerschap alle kansen. Op team niveau willen we doorheen de onvermijdelijke structuren en procedures in een grote organisatie de effectiviteit, autonomie en verantwoordelijkheid van de teams versterken en op die manier de dynamiek en het kleinschalig werken borgen. Op organisatie niveau heeft elke medewerker als mede-eigenaar het recht én de plicht om te participeren en de organisatie mee te helpen vorm geven.


 

Jouw competenties en talenten

De basis van ons HR-beleid is competentiemanagement en vormt de rode draad doorheen de verschillende HR-processen.  Naast competenties is het belangrijk om ook in te zetten op talenten van medewerkers. We zien dit niet als een of/of- maar wel als een en/en-verhaal.

Via competentiemanagement willen wij samen jouw competenties optimaal inzetten en ontwikkelen zodat je optimaal kan functioneren met het oog op het realiseren van de missie en de doelstellingen van onze organisatie.

Met talentontwikkeling willen we het beste uit jou halen door je in te zetten op jouw sterktes, natuurlijke aanleg én passie. Hiervoor zetten we naast een doorgedreven vorming-, training- en opleidingsbeleid, sterk in op individuele coaching.


 

Jouw ondersteuning

In het ondersteunings- en  ontwikkelingsbeleid van medewerkers focussen wij zowel op de ondersteuning van de medewerker als persoon, als op de verwachte resultaten en de realisatie van de doelstellingen van de organisatie. We kiezen daarom voor coachend leidinggeven: hard voor de resultaten, zacht voor de mensen. 

Coachend leidinggeven is een stijl van leidinggeven die medewerkers duidelijkheid geeft over wat ervan hen verwacht wordt, hen motiveert, leermogelijkheden creëert en uitdaagt om deze verwachtingen in te lossen. Onze leidinggevenden zijn verantwoordelijk voor het aangeven en bewaken van een duidelijke meetlat voor zowel team als individueel functioneren. Om deze meetlat te behalen moeten de competenties en talenten van medewerkers ingezet worden. In hun coachende rol investeren leidinggevenden in het ontwikkelen van jouw competenties en talenten. 


 

Jouw loopbaan

Gezien we met z’n allen langer moeten werken, willen we ervoor zorgen dat medewerkers dit met goesting blijven doen. Anderzijds vinden we het belangrijk om te investeren in een duurzame relatie met onze medewerkers  en zo onze expertise op te bouwen en te behouden.

Naast competentie- en talentontwikkeling, denken we daarom ook structureel na over jouw langere loopbaan. Via onder meer loopbaangesprekken maken we de toekomst en de doorstroom naar andere functies binnen de eigen organisatie in een open gesprek bespreekbaar. Daarnaast hechten wij belang aan het welzijn van onze medewerkers en geloven we in werkbaar werk waarin er een goed evenwicht is tussen de steeds wijzigende eisen aan het werk en de veranderende behoeften van de medewerker.


 


 

Interesse in vrijwilligerswerk

Om de missie van Groep Ubuntu x 8K waar te maken kunnen wij niet zonder vrijwilligers. Een vrijwilliger is bovenop de basiswerking vaak de kers op de taart voor onze cliënten. Daarom zijn wij steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vrijwilligerswerk hoeft niet groots te zijn, het kan in kleine dingen zitten maar een groot verschil maken voor onze cliënten. Anderzijds is het ook een meerwaarde voor jou persoonlijk en kan je jouw vrije tijd aangenaam invullen. Je maakt deel uit van een groter geheel en draagt bij aan de realisatie van een samenleving waarin iedereen de kans krijgt op een kwaliteitsvol leven. Wij engageren ons om vrijwilligers op een professionele manier te begeleiden en op te volgen.

Bekijk via onze website zelf eens alle domeinen van Groep Ubuntu x 8K en ga na wat jou interesseert en aanspreekt. Neem gerust contact op met Vicky Braekevelt via email naar vrijwilligerswerk@groepubuntux8k.be of rechtstreeks met de satelliet van je voorkeur.

Om de administratie vlot te laten verlopen kan je hier ook de nodige documenten downloaden:


 


 

Interesse in een stage

Ben je student en op zoek naar een boeiende en uitdagende stage binnen een ruimer netwerk, dan ben je bij Groep Ubuntu x 8K zeker welkom! Wij engageren ons om stagiairs op een professionele manier te begeleiden en op te volgen. Uiteindelijk zijn stagiairs onze toekomstige medewerkers. We hebben er dus alle belang bij om wederzijds het onderste uit de kan te halen. Stagiairs krijgen bij ons dan ook de kans om mee te draaien in de dagelijkse werking en volwaardig deel uit te maken van het team.

Zoek je een stage in het kader van een opleiding via het volwassenenonderwijs (zoals HBO5), dan word je beschouwd als een (tijdelijke en vrijwillige) medewerker van Groep Ubuntu x 8K. Je krijgt de kans om mee te draaien in de dagelijkse werking, volwaardig deel uit te maken van het team en diverse interne vormingen mee te volgen.

Bekijk via onze website eens alle domeinen van Groep Ubuntu x 8K en ga na wat jou het meest interesseert en aanspreekt. Neem gerust contact met Vicky Braekevelt via email naar vicky.braekevelt@groepubuntux8k.be.

Om de administratie vlot te laten verlopen, kan je hier ook de nodige documenten downloaden:


 

Veel gestelde vragen 

Kan ik mijn anciënniteit meenemen als ik start bij Groep Ubuntu x 8K?

Kan ik vrijwilligerswerk doen als ik een uitkering krijg van de mutualiteit?

Hoe blijf ik op de hoogte van vacatures?

Heeft het zin om spontaan te solliciteren en word ik dan gecontacteerd bij een vacature?

Kan ik een vakantiejob doen bij Groep Ubuntu x 8K?

Waar kan ik de loonbarema’s vinden?


 

Solliciteer hier vrijblijvend 

Schrijf hier ook in voor onze vacaturenieuwsbrief of aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie.

Onze contactgegevens

Groep Ubuntu x 8K 
Blokkestraat 29A
8550 Zwevegem
T +32 56 64 60 62 
E leen.vandenhende@groepubuntux8k.be