Smaakateliers

Sta je graag in de keuken? Ben je graag met voeding bezig? Dan is één van onze vele smaakateliers wellicht iets voor jou! Je kan kiezen voor een atelier met een specifieke productgroep zoals de bakkerij, of voor één van onze kookateliers waar je met een breder gamma aan producten aan de slag gaat. 

 

Wil je meer informatie over werken bij Groep Ubuntu x 8K of heb je een specifieke vraag over onze smaakateliers? Aarzel niet om onze mensen van Het Loket te contacteren. Zij helpen je graag verder.

Contacteer Het Loket


 

Kookatelier 

In het kookatelier zorgen we niet alleen elke dag voor verse soep, maar bereiden we op vraag ook belegde broodjes of hapjes. Daarnaast zorgen we voor een assortiment aan olie en azijn, maken we pickles en tapenades, ingemaakte uitjes, en heerlijke tomatensaus… Ideaal voor wie houdt van groenten en graag in de keuken werkt!


 

Chocoladebakatelier

Het chocoladebakatelier bestaat uit twee delen: de chocolaterie en de bakkerij. Je wordt opgeleid tot een echte chocolatier / bakker. Je werkt mee aan onze heerlijke truffels, koekjes en bolletjes. Tijdens de paas- en sintperiode is het bij ons extra druk, dan zijn we in de weer met koeken en chocoladefiguren. De vraag is zo groot dat we het aantal bestellingen telkens weer moeten beperken.


 

Fruit- en alcoholkeuken

De ene dag ben je in de weer met vruchten om er een heerlijke confituur van te maken, de andere dag werk je aan onze apéro’s of de Advokanter die erkend is als West-Vlaams streekproduct. Je weegt je ingrediënten nauwkeurig af, maakt je product klaar en verpakt het netjes in flessen of bokalen. Tijdens de zomermaanden ga je de vruchten zelf oogsten in de moestuin en maak je ze schoon.


 

Voedingsatelier

In dit atelier bereiden we op ambachtelijke wijze porto, picon, advocaat, confituren, koekjes en andere voedingsproducten.
Alle taken in de keuken worden verdeeld volgens jouw mogelijkheden. Het is zeker niet de bedoeling om de werkdruk hoog te leggen. Wordt het je toch eens te veel? Dan kan je even bekomen in de relaxatieruimte.


 

Bakkerij op de bioboerderij

In de bakkerij op bioboerderij het Ganzenhof bak je brood in een authentieke oven. Je leert elke stap in het bakproces en zorgt elke dag voor brood op de plank. Je bakt bruine, witte en speciale broden. Daarnaast zorg je bepaalde periodes van het jaar ook voor klaaskoeken.


 

Kookatelier op de bioboerderij

In het kookatelier ga je aan de slag om o.a. confituren, likeuren en siropen te bereiden. Daarnaast bak je ook heerlijke crackers, of je probeert nieuwe recepten uit. Dit alles met heerlijk verse producten van de bioboerderij. De producten die je hier maakt, worden verkocht in de Ganzenhofwinkel.