Groep Ubuntu x 8K schiet uit de startblokken

Groep Ubuntu, den achtkanter, Comforte, Hise, EPO2, De Stroom, De Drie Wijzen en tAlternatief vormen samen één vooruitstrevende organisatie.


Groep Ubuntu, den achtkanter, Comforte, Hise, EPO2, De Stroom, De Drie Wijzen en tAlternatief, één voor één organisaties die ondersteuning bieden aan kwetsbare doelgroepen, bundelen de krachten en zijn sinds 1 januari één sociale netwerkorganisatie: Groep Ubuntu x 8K. We nodigen je van harte uit voor het officiële startschot. Den Départ zetten we samen in op zaterdag 2 februari 2019.

Samen vormen we een sterke, veerkrachtige sociale onderneming met een aanbod voor zuid-West- en zuid-Oost-Vlaanderen. Momenteel stelt Groep Ubuntu x 8K meer dan 600 mensen te werk, waaronder 250 binnen de sociale economie, en bieden we ondersteuning aan bijna 1.000 mensen. We delen onze expertises en breiden ons aanbod uit voor verschillende doelgroepen: mensen met een verstandelijke beperking, eventueel met bijkomende motorische problematiek, mensen met een niet-aangeboren hersenletsel, mensen met autisme, mensen met een sensoriële beperking, gezinnen en kinderen én mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Anders én sector overschrijdend! We geloven er immers sterk in dat we net met die combinatie van ondersteuning en sociale economie een perfect aanbod op maat van elk individu kunnen ontwikkelen en uitwerken, en elkaar kunnen versterken. Verder, sterker en anders.

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 februari stellen we ons vernieuwde aanbod voor. We doen dat in Den Départ en Tranzit in Kortrijk. Op vrijdag bieden we workshops aan voor organisaties waarmee we samenwerken en ontvangen we onze medewerkers en vrijwilligers. Op zaterdag richten we ons op de mensen die een beroep doen op onze dienstverlening en hun netwerk, en kan het brede publiek van 10 tot 17u proeven van onze vernieuwde organisatie. We mikken hiermee op 1.500 bezoekers.  

We nodigen jou graag uit om Groep Ubuntu x 8K te komen ontdekken en beleven. Mogelijkheden genoeg voor leuke beelden en gesprekken.Sowieso kan je onze producten ontdekken, één voor één gemaakt in onze ateliers door mensen met een beperking, ervan proeven (o.a. aan de chocoladefontein) in de pop-up bar en pop-up winkel, je laten onderdompelen in de wereld van dichterscollectief Zindromen, genieten van de modeshow van ons modelabel Amili Haha, luisteren naar de boeiende verhalen van onze medewerkers en cliënten, het kwaliteitenspel spelen, … Bovendien kan je onze kunstenaars de hele dag aan het werk zien. Samen met de Stroate creëren zij een graffitikunstwerk van 6m op 2,5m. Onze medewerkers en de mensen die we ondersteunen zijn aan de slag tijdens dit event, dus mogelijkheden genoeg voor een gesprekje.

Daarnaast stellen we ons volledige aanbod  voor op een infomarkt. Kom op onze standen ontdekken wat wij allemaal te bieden hebben op vlak van sociale economie, werken, wonen, vorming, vrije tijd, mobiele ondersteuning en therapie. We laten je zien waar wij op inzetten en hoe wij het verschil maken.


Ander nieuws